Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň, pán magister.
Zaujímalo by ma v akej podobe je najvhodnejšie zaradiť do jedálnička sójové produkty? Tofu, tempeh...atď.
Ďakujem za odpoveď.

Najlepšie v takej, ktorá vám chuťovo vyhovuje. Vnímajte tieto produkty v kuchyni ako základnú surovinu, pri tofe pre sladké aj slané recepty, pri tempehu predovšetkým slané. Obe potraviny sú významným zdrojom bielkovín, pracujte preto s nimi ako s potenciálnou alternatívou mäsa. Pri tempehu si oi všímajte, akým spôsobom navyšuje podiel vlákniny na tanieri, čo platí aj pre sójové bôby prípadne jej extrudáty (sójový granulát ozančovaný ako "mäso"). Pokiaľ budete pracovať so sójovými bôbmi, tak ich vždy bez výnimky dôkladne tepelne upravujte (rovnako ako ostatné strukoviny)

Témy:  Tempeh   Tofu   Sójové produkty 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi