Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Najlepšie v takej, ktorá vám chuťovo vyhovuje. Vnímajte tieto produkty v kuchyni ako základnú surovinu, pri tofe pre sladké aj slané recepty, pri tempehu predovšetkým slané. Obe potraviny sú významným zdrojom bielkovín, pracujte preto s nimi ako s potenciálnou alternatívou mäsa. Pri tempehu si oi všímajte, akým spôsobom navyšuje podiel vlákniny na tanieri, čo platí aj pre sójové bôby prípadne jej extrudáty (sójový granulát ozančovaný ako "mäso"). Pokiaľ budete pracovať so sójovými bôbmi, tak ich vždy bez výnimky dôkladne tepelne upravujte (rovnako ako ostatné strukoviny)
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.