Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
niektoré druhy tempehu obsahujú fermentovanú pšenicu, ale nie je uvedená ako alergén. To znamená, že vo fermentovanej pšenici nie je lepok?
Ďakujem za odpoveď.
Pri tempehu sa pšenica objavuje v situáciách, keď je jeho súčasťou fermentovaná sójová omáčka. Pretože potravina prešla kompletnou fermentáciou, pri ktorej došlo k úplnému rozloženiu (enzymatickej hydrolýze) štruktúry lepku, tento v potravine nie je obsiahnutý.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.