Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Pri tempehu sa pšenica objavuje v situáciách, keď je jeho súčasťou fermentovaná sójová omáčka. Pretože potravina prešla kompletnou fermentáciou, pri ktorej došlo k úplnému rozloženiu (enzymatickej hydrolýze) štruktúry lepku, tento v potravine nie je obsiahnutý.
Výskumy na tento vzťah skutočne poukazujú - zistilo sa, že vyššia hladina folátu je spojená s nižšou hladinou protilátky imunoglobulínu E. Zvýšený prísun kyseliny listovej tak má svoj význam aj vo vzťahu k podpore funkcie imunitného systému.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.