Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
napadla ma taká špekulácia, ak sú omega 3 termolabilné a sú obsiahnuté napríklad v ľanovom semienku a posypem ním chlieb, ktorý upečem pri vysokej teplote alebo rozomeli a zahustím s ním napríklad placky, dôjde tiež k premene na trans formu ako keby som na tomto oleji napríklad vyprážala? Ďakujem

Uvažujete správnym smerom. Pokiaľ bude teplota príliš vysoká v zmysle prekročenia dymového bodu obsiahnutých O3 – čo sa pri pečení pečiva môže stať – dôjde k prepáleniu týchto foriem tukov so všetkými následkami v podobe štrukturálnych zmien O3.

Témy:  Omega-3   Omega-3   Ľanové semienko   Chlieb 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi