Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
napadla ma taká špekulácia, ak sú omega 3 termolabilné a sú obsiahnuté napríklad v ľanovom semienku a posypem ním chlieb, ktorý upečem pri vysokej teplote alebo rozomeli a zahustím s ním napríklad placky, dôjde tiež k premene na trans formu ako keby som na tomto oleji napríklad vyprážala? Ďakujem
Uvažujete správnym smerom. Pokiaľ bude teplota príliš vysoká v zmysle prekročenia dymového bodu obsiahnutých O3 – čo sa pri pečení pečiva môže stať – dôjde k prepáleniu týchto foriem tukov so všetkými následkami v podobe štrukturálnych zmien O3.
Témy: Omega-3 Omega-3 Ľanové semienko Chlieb
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.