Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobry deň.
V lekciách bolo viackrát spomenuté, že niektoré druhy korenia je možné (vedľa namáčania, klíčenia, fermentácie, tepelnej úpravy...) použiť na zmiernenie nezadúceho nadýmania po konzumácii strukovín. Mohli by ste, prosím, upresniť, ktorá korenie sem patrí?
Ďakujem.

Týchto je celý rad, jedná sa primárne o druhy, ktoré podporujú tvorbu zažívacích enzýmov a štiav, čím zefektívnia celý proces trávenia. Najvýznamnejšie sú rasca, koriander, ligurček, korenie, fenikel, zázvor, prípadne zmesi typu karí.

Témy:  Nadúvanie   Strukoviny   Korenie 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi