Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
čo prosim znamena oxidovaný cholesterol vo vajciach, resp. aké sú dopady jeho konzumácie na naše telo? Vznika aj pri úprave nejakých iných surovín? Ďalej by som sa chcela opýtať, či je vhodná priprava vajec omeleta alebo michana vajcia.
Ďakujem

Oxidovaný cholesterol vzniká v potravinách pri ich intenzívnejšej tepelnej úprave (vyprážanie, grilovanie, pečenie). Pokiaľ je jeho konzumácia (vajcia, mäso, vnútornosti...) v tejto forme dlhodobá, má taký cholesterol schopnosť podporovať prozápalové reakcie v tele a byť súčasťou tvorby chronických zápalov.
Pri príprave vajec je najvhodnejšou formou na mäkko.

Témy:  Chudnutie   Vajcia   Cholesterol 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi