Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobry deň.
Chcel by som sa opýtať, že keď bilkovina prejde fermentačným procesom, je potom lepšie stráviteľná? Mám na mysli rastlinné bilkoviny. Treba v sójovom mlieku.
Ďakujem

Každú potravinu, ktorá prejde fermentačným procesom, tráviaci trakt lepšie spracováva. Fermentácia enzymaticky naštiepi niektoré zložky v potravine, uľahčí tak tým prácu nášmu tráveniu. U rastlinných zdrojov bielkovín to platí obzvlášť, pretože sú v potravine previazané so sacharidmi a vlákninou, ktoré fermentačným pochodom podliehajú taktiež.

Témy:  Chudnutie   Bielkoviny   Fermentácia 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi