Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
aký máte názor na burčiak? Je naozaj taký zdravý, ako sa o ňom často tvrdí? A ako veľmi sa menia jeho účinky na telo s ohľadom na dĺžku kvasenia? Ďakujem.
S dĺžkou kvasenia sa zvyšuje obsah alkoholu a mení sa nutričné zloženie (predovšetkým sa znižuje množstvo cukrov). Najväčším prínosom burčiaku je obsah kvasníc produkujúcich vitamíny B komplexu, v primeranom množstve tak konzumácia tohto nápoja má pozitívny vplyv na správanie črevného mikrobiomu. V neprimeranom množstve sa potom odmení presne opačnými účinkami :-)
Témy: Chudnutie Burčiak Kvasenie
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.