Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
S dĺžkou kvasenia sa zvyšuje obsah alkoholu a mení sa nutričné zloženie (predovšetkým sa znižuje množstvo cukrov). Najväčším prínosom burčiaku je obsah kvasníc produkujúcich vitamíny B komplexu, v primeranom množstve tak konzumácia tohto nápoja má pozitívny vplyv na správanie črevného mikrobiomu. V neprimeranom množstve sa potom odmení presne opačnými účinkami :-)
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.