Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Zapečený baklažán s rizotom

Zapečený baklažán s rizotom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Ryžu uvaríme v nesolenej vode.
2
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
3
Šampiňóny umyjeme a nakrájame na kúsky.
4
Na panvici s olejom podusíme pod podkľucou cibuľu so šampiňónmi do zmäknutia.
5
Baklažán pozdĺžne rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme vnútro.
6
Baklažán naplníme ryžou, hráškom a na kocky nakrájanou paprikou.
7
Vmiešame cibuľu so šampiňónmi.
8
Obe naplnené polovičky posypeme strúhaným parmezánom a pokvapkáme sójovou omáčkou.
9
Vložíme do vyhriatej rúry (cca 180 ° C) na približne 15 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

592
kcal

2476
kJ

Makroživiny

021416282103 18.92 g86.19 g16.4 g11.8 g B S T Vl
Bielkoviny:18.92 g
Sacharidy:86.19 g
Tuky:16.4 g
Vláknina:11.8 g

Glykémia

index
38
kcal

nálož
32.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.22
kcal

cholesterol
9.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (18.92 g) Sacharidy (86.19 g) Tuky (16.4 g) Vláknina (11.8 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13 %) Sacharidy (59 %) Tuky (24.2 %) Vláknina (3.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.