Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Vyprážané vajcia so slaninou

Vyprážané vajcia so slaninou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Zemiaky olúpeme a v mierne solenej vode uvaríme do mäkka.
2
Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu.
3
Potom pridáme zemiaky, dochutíme soľou a korením a všetko opražíme do zlatista.
4
Volské oko pripravíme rozklepnutím dvoch vajec na panvicu s rozpáleným olejom a na cca 20 sekúnd zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť.
5
Dochutíme soľou a korením.
6
Zemiaky so slaninou naservírujeme na tanier a dozdobíme volským okom z dvoch vajec a nadrobno nasekanou pažítkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

869
kcal

3635
kJ

Makroživiny

01734526986 19.12 g33.91 g72.03 g4.17 g B S T Vl
Bielkoviny:19.12 g
Sacharidy:33.91 g
Tuky:72.03 g
Vláknina:4.17 g

Glykémia

index
32
kcal

nálož
10.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.45
kcal

cholesterol
405
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (19.12 g) Sacharidy (33.91 g) Tuky (72.03 g) Vláknina (4.17 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (9.1 %) Sacharidy (16.1 %) Tuky (73.8 %) Vláknina (1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.