Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tuniakový steak so zapečenou brokolicou

Tuniakový steak so zapečenou brokolicou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava brokolice: Brokolicu povaríme vo vode 5 minút.
2
Scedíme a vložíme do zapekacej misy.
3
Nastrúhame syr a zmiešame so smotanou.
4
Zmesou zalejeme brokolicu.
5
Vložíme na 15 minút do rúry rozohriatej na 180 °C.
6
Príprava ryby: Tuniaka osolíme.
7
Vložíme na stredne rozpálenú grilovaciu panvicu s olejom.
8
Grilujeme z oboch strán 2-3 minúty.
9
Potom na tanieri rybu nakrájame na plátky a premiestnime na tanier.
10
Podávame ochutené balzamicom a zdobené petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

449
kcal

1880
kJ

Makroživiny

01122334455 46.2 g10.84 g23.41 g5.22 g B S T Vl
Bielkoviny:46.2 g
Sacharidy:10.84 g
Tuky:23.41 g
Vláknina:5.22 g

Glykémia

index
18
kcal

nálož
2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.21
kcal

cholesterol
105.6
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (46.2 g) Sacharidy (10.84 g) Tuky (23.41 g) Vláknina (5.22 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (42 %) Sacharidy (9.9 %) Tuky (45.8 %) Vláknina (2.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.