Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Topinambur s hráškovým dipom

Topinambur s hráškovým dipom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava topinamburu: Topinambur dôkladne očistíme kefou alebo drôtenkou pod tečúcou vodou.
2
Hľuzu nakrájame na plátky.
3
Polovicu plátkov uvaríme v mierne osolenej vode (približne 10 minút).
4
Príprava hráškového dipu: Mrazený hrášok vložíme do vriacej vody a 3 minúty varíme pod pokrievkou.
5
Potom s pridaním sójovej omáčky a oleja rozmixujeme na kašu.
6
Do omáčky primiešame na kocky nakrájané tofu.
7
Dip podávame so surovým aj vareným topinamburom a čerstvou červenou repou v listovom šaláte.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

443
kcal

1852
kJ

Makroživiny

01019293848 22.99 g40 g17.72 g15.6 g B S T Vl
Bielkoviny:22.99 g
Sacharidy:40 g
Tuky:17.72 g
Vláknina:15.6 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
9.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.45
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (22.99 g) Sacharidy (40 g) Tuky (17.72 g) Vláknina (15.6 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (21.2 %) Sacharidy (36.8 %) Tuky (35.1 %) Vláknina (6.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.