Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tatarák z baklažánu

Tatarák z baklažánu

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska s priemerom cca 0,7 cm.
2
Z oboch strán ich posolíme a necháme približne 20 minút odležať.
3
Cibuľu i papriku nakrájame na kocky.
4
Cesnak nasekáme nadrobno.
5
Cibuľu, papriku aj cesnak okoreníme.
6
Na panvici s olejom podusíme pod pokrievkou približne 5 minút.
7
Potom pridáme aj na kocky nakrájaný baklažán.
8
Dusíme ďalších 8 minút.
9
Na poslednú minútu primiešame do zmesi paradajkový pretlak s nasekanými kúskami kešu.
10
Premiešame a necháme dôjsť bez pokrievky.
11
Podávame s pečivom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

256
kcal

1070
kJ

Makroživiny

0511162227 4.95 g22.32 g15.13 g5.28 g B S T Vl
Bielkoviny:4.95 g
Sacharidy:22.32 g
Tuky:15.13 g
Vláknina:5.28 g

Glykémia

index
38
kcal

nálož
8.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.8
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (4.95 g) Sacharidy (22.32 g) Tuky (15.13 g) Vláknina (5.28 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (7.9 %) Sacharidy (35.8 %) Tuky (52.2 %) Vláknina (4.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.