Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Svieži pšenový šalát

Svieži pšenový šalát

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Pšeno nasypeme do sitka a opakovaným sparením vriacou vodou ho zbavíme horkej chuti.
2
Potom ho v hrnci s vodou varíme zhruba 15-20 minút.
3
Medzitým na panvici s olejom orestujeme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu.
4
Potom prisypeme polovicu cherry paradajok nakrájaných na drobné plátky.
5
Zmes osolíme, okoreníme a krátko restujeme.
6
Prisypeme pšeno a všetko premiešame.
7
Potom zmes presunieme z panvice do misy.
8
Pridáme zvyšnú časť čerstvých cherry paradajok, naklíčené mungo a nadrobno nasekané lístky mäty.
9
Šalát pokvapkáme šťavou z limetky.
10
Znovu premiešame.
11
Pred konzumáciou necháme v chladničke vychladiť.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

396
kcal

1655
kJ

Makroživiny

01529445873 12.11 g61.01 g7.02 g19.96 g B S T Vl
Bielkoviny:12.11 g
Sacharidy:61.01 g
Tuky:7.02 g
Vláknina:19.96 g

Glykémia

index
33
kcal

nálož
20.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.01
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.11 g) Sacharidy (61.01 g) Tuky (7.02 g) Vláknina (19.96 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.4 %) Sacharidy (62.4 %) Tuky (15.4 %) Vláknina (9.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.