Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Sushi maki s avokádom

Sushi maki s avokádom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany

Postup prípravy:

1
Dôkladne prepláchnutú ryžu nasypeme do hrnca, zalejeme cca 150 ml vody, priklopíme a privedieme do varu. Varíme sprudka 1-2 minúty, potom stlmíme na minimum a varíme ešte cca 10 minút.
2
Ocot zmiešame so soľou a cukrom a prehrejeme, kým sa všetko nerozpustí.
3
Ryžu zmiešame s octovou zmesou a necháme úplne vychladnúť.
4
Avokádo a všetku zeleninu si nakrájame na prúžky, ktoré pokladáme na ryžu ľahko potretú wasabi pastou a rozprestretú na nori riase.
5
Potom pomocou podložky všetko zrolujeme a krájame nožom namočeným v studenej vode.
6
Sushi konzumujeme s nakladaným zázvorom a namočené v sójovej omáčke.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

655
kcal

2741
kJ

Makroživiny

0305080100130 12.72 g103.45 g18.33 g12.7 g B S T Vl
Bielkoviny:12.72 g
Sacharidy:103.45 g
Tuky:18.33 g
Vláknina:12.7 g

Glykémia

index
41
kcal

nálož
42.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.19
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.72 g) Sacharidy (103.45 g) Tuky (18.33 g) Vláknina (12.7 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (7.9 %) Sacharidy (64 %) Tuky (24.4 %) Vláknina (3.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.