Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Strukovinová polievka s klobásou

Strukovinová polievka s klobásou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Šošovku a cícer necháme cez noc namočené v studenej vode.
2
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kúsky.
3
Zeler, mrkvu a klobásu nakrájame na kolieska.
4
Chilli papričku nasekáme nadrobno.
5
Do hrnca vložíme masť a zmes pripravenej zeleniny spoločne s klobásou podusíme.
6
Potom pridáme šošovku a cícer, osolíme a okoreníme.
7
Zalejeme vodou a varíme do zmäknutia strukovín.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

260
kcal

1087
kJ

Makroživiny

048131721 11.62 g17.15 g13.7 g10.69 g B S T Vl
Bielkoviny:11.62 g
Sacharidy:17.15 g
Tuky:13.7 g
Vláknina:10.69 g

Glykémia

index
18
kcal

nálož
3.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.14
kcal

cholesterol
26.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (11.62 g) Sacharidy (17.15 g) Tuky (13.7 g) Vláknina (10.69 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.3 %) Sacharidy (27.1 %) Tuky (46.5 %) Vláknina (8.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.