Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Šošovkový šalát s avokádom

Šošovkový šalát s avokádom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Šošovku namočíme na cca 8 hodín do studenej vody.
2
Potom ju scedíme, prepláchneme a uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom.
3
Tekvicu pokvapkáme tekvicovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme v predhriatej rúre cca 10 minút na 180 °C.
4
Avokádo olúpeme a vykôstkujeme.
5
Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame na tenké prúžky.
6
Šalát vložíme do misky, pridáme šošovku, pečenú tekvicu, čerstvé avokádo, semienka z granátového jablka a jablkový ocot.
7
Všetko dozdobíme vetvkou kôpru.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

612
kcal

2561
kJ

Makroživiny

01225375062 23.65 g52 g28.76 g25.36 g B S T Vl
Bielkoviny:23.65 g
Sacharidy:52 g
Tuky:28.76 g
Vláknina:25.36 g

Glykémia

index
30
kcal

nálož
15.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.52
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.65 g) Sacharidy (52 g) Tuky (28.76 g) Vláknina (25.36 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.8 %) Sacharidy (34.7 %) Tuky (41.4 %) Vláknina (8.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.