Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Rizoto s morskými plodmi

Rizoto s morskými plodmi

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A7 - Mléko, A2 - Korýši, A14 - Měkkýši

Postup prípravy:

1
Príprava ryže: Jemne nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme menšie množstvo vody, ryžu, trochu vína a privedieme do varu.
2
Potom postupne po malých dávkach pridávame víno a vývar pripravený z bujónu.
3
Ryžu varíme cca 15 minút, nakoniec ju dochutíme soľou a korením.
4
Príprava morských plodov: Cesnak nakrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji.
5
Pridáme slávky, sépie a krevety a zalejeme vínom.
6
Papriku a kukuricu pridáme do zmesi, pokrm dokoreníme soľou a korením a pár minút dusíme.
7
Nakoniec ryžu zmiešame s morskými plodmi.
8
Podávame so strúhaným parmezánom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

1112
kcal

4651
kJ

Makroživiny

03070100140170 37.06 g136.03 g39.39 g7.15 g B S T Vl
Bielkoviny:37.06 g
Sacharidy:136.03 g
Tuky:39.39 g
Vláknina:7.15 g

Glykémia

index
39
kcal

nálož
53.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.6
kcal

cholesterol
250.33
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (37.06 g) Sacharidy (136.03 g) Tuky (39.39 g) Vláknina (7.15 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (14.2 %) Sacharidy (52.1 %) Tuky (32.5 %) Vláknina (1.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.