Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Restované krevetky na masle

Restované krevetky na masle

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši, A7 - Mléko, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava kreviet: Do misky s rozpusteným maslom vmiešame sójovú omáčku, karí, balzamikový ocot a cukor.
2
Vložíme krevety a hodinu marinujeme.
3
Potom ich aj s marinádou vložíme na rozpálenú panvicu a sprudka krátko orestujeme.
4
Potom znížime teplotu, pridáme chilli a minútu dusíme.
5
Na tanieri osolíme a okoreníme.
6
Príprava šalátu: Zeleninu umyjeme.
7
Šalát natrháme na menšie kúsky.
8
Kapustu, papriku, mrkvu a uhorku nakrájame na tenké plátky.
9
Všetko premiešame.
10
Šalát na tanieri polejeme marinádou z kreviet.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

298
kcal

1246
kJ

Makroživiny

059141823 19.15 g12.57 g18.06 g4.16 g B S T Vl
Bielkoviny:19.15 g
Sacharidy:12.57 g
Tuky:18.06 g
Vláknina:4.16 g

Glykémia

index
14
kcal

nálož
1.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.72
kcal

cholesterol
163
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (19.15 g) Sacharidy (12.57 g) Tuky (18.06 g) Vláknina (4.16 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (26.4 %) Sacharidy (17.3 %) Tuky (53.6 %) Vláknina (2.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.