Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Polievka z morských plodov

Polievka z morských plodov

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A14 - Měkkýši, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany

Postup prípravy:

1
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na olivovom oleji.
2
Potom pridáme na prúžky nakrájanú mrkvu, jarnú cibuľku, paradajku, cesnak a zalejeme bielym vínom.
3
Všetko dusíme do mäkka.
4
Potom pridáme morské plody a zalejeme vodou s bujónom, dochutíme čiernym korením a soľou a varíme cca 5 minút.
5
Na tanieri polievku dozdobíme čerstvým libečkem.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

221
kcal

923
kJ

Makroživiny

037101417 7.88 g11.48 g13.81 g3.14 g B S T Vl
Bielkoviny:7.88 g
Sacharidy:11.48 g
Tuky:13.81 g
Vláknina:3.14 g

Glykémia

index
25
kcal

nálož
2.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.01
kcal

cholesterol
150
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (7.88 g) Sacharidy (11.48 g) Tuky (13.81 g) Vláknina (3.14 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.6 %) Sacharidy (22.7 %) Tuky (58.8 %) Vláknina (2.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.