Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Polievka z húb a zeleniny

Polievka z húb a zeleniny

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Šampiňóny umyjeme av miske zalejeme vriacou vodou.
2
Necháme 30 minút odstáť.
3
Potom ich nahrubo nakrájame, nálev odložíme bokom.
4
Do hrnca s olejom vložíme nakrájanú cibuľu s cesnakom a približne 5 minút restujeme.
5
Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen a restujeme ďalších 5 minút.
6
Primiešame kapustu, priklopíme pokrievkou a 5 minút dusíme.
7
Následne pridáme huby, odložený nálev, paradajky nasekané na kúsky a dochutíme soľou.
8
Varíme na miernom ohni 20 minút.
9
Krátko pred koncom pridáme nasekaný kôpor.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

114
kcal

478
kJ

Makroživiny

03581013 3.24 g10.96 g5.23 g5.14 g B S T Vl
Bielkoviny:3.24 g
Sacharidy:10.96 g
Tuky:5.23 g
Vláknina:5.14 g

Glykémia

index
21
kcal

nálož
2.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.11
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (3.24 g) Sacharidy (10.96 g) Tuky (5.23 g) Vláknina (5.14 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.6 %) Sacharidy (39.2 %) Tuky (40.4 %) Vláknina (8.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.