Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Polievka z bielej reďkovky s údeným tofu

Polievka z bielej reďkovky s údeným tofu

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Riasu wakame namočíme do vody na 30 minút.
2
Jarnú cibuľku umyjeme a jej bielu časť nakrájame na drobné kolieska.
3
Na panvici s olejom ich orestujeme.
4
Akonáhle cibuľka zosklovatí, pridáme na kocky nakrájanú bielu reďkev.
5
Osolíme, okoreníme a 3 minúty na panvici za stáleho miešania dusíme.
6
Potom zmes presunieme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme 20 minút.
7
Na panvici s olejom orestujeme namočenú riasu wakame.
8
Po chvíľke prisypeme na kocky nakrájané tofu a 3 minúty restujeme.
9
Hrniec s cibuľkou a reďkvou odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
10
Pridáme miso pastu a do hladka rozmixujeme.
11
Nakoniec polievku zasypeme riasou s tofu.
12
Podávame s nasekanou vňaťou jarnej cibuľky.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

164
kcal

688
kJ

Makroživiny

03581013 8.23 g11.04 g8.68 g4.63 g B S T Vl
Bielkoviny:8.23 g
Sacharidy:11.04 g
Tuky:8.68 g
Vláknina:4.63 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
2.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.51
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (8.23 g) Sacharidy (11.04 g) Tuky (8.68 g) Vláknina (4.63 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (20.5 %) Sacharidy (27.5 %) Tuky (46.5 %) Vláknina (5.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.