Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pohánkové košíčky s jablkom a orechmi

Pohánkové košíčky s jablkom a orechmi

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Múku zmiešame s olejom, maslom a medom.
2
Miešaním vypracujeme hladké cesto.
3
Konzistenciu cesta korigujeme pridávaním menšieho množstva vody.
4
Formičky košíčkov vymažeme olejom.
5
Po okraj ich vyplníme tenkou vrstvou cesta.
6
Jablko umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kúsočky.
7
Jablčné kocky premiešame s medom a škoricou.
8
Touto zmesou naplníme formičky s cestom.
9
Košíčky ešte ozdobíme lieskovým orieškom.
10
Pečieme v rúre predhriatej na 160 stupňov 25 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

292
kcal

1221
kJ

Makroživiny

0918273645 3.61 g37.13 g13.28 g4.67 g B S T Vl
Bielkoviny:3.61 g
Sacharidy:37.13 g
Tuky:13.28 g
Vláknina:4.67 g

Glykémia

index
40
kcal

nálož
14.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0
kcal

cholesterol
12.75
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (3.61 g) Sacharidy (37.13 g) Tuky (13.28 g) Vláknina (4.67 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (5 %) Sacharidy (51.9 %) Tuky (39.9 %) Vláknina (3.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.