Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pinto nátierka s pečeným cesnakom

Pinto nátierka s pečeným cesnakom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Fazule namočíme do vody na 8-10 hodín.
2
Sušené paradajky naložíme do vody na 2-3 hodiny.
3
Fazule scedíme, prepláchneme pod tečúcou vodou a vložíme do hrnca s čistou vodou.
4
Pridáme riasu wakame.
5
Varíme 90 minút.
6
Medzitým z palice cesnaku odkrojíme vršok, pokvapkáme ju olejom a pevne zabalíme do alobalu.
7
Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C.
8
Pečieme 1 hodinu.
9
Uvarené fazule pinto scedíme a presypeme do mixovacej nádoby.
10
Pridáme namočené paradajky a upečené strúčiky cesnaku vylúpnuté zo šupiek.
11
Obohatíme o lahôdkové droždie, osolíme, okoreníme a všetko rozmixujeme.
12
Nátierku podávame s chlebom a najemno nasekanou jarnou cibuľkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

448
kcal

1876
kJ

Makroživiny

01529445873 20.92 g60.48 g7.69 g26.83 g B S T Vl
Bielkoviny:20.92 g
Sacharidy:60.48 g
Tuky:7.69 g
Vláknina:26.83 g

Glykémia

index
33
kcal

nálož
20
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.88
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (20.92 g) Sacharidy (60.48 g) Tuky (7.69 g) Vláknina (26.83 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.9 %) Sacharidy (54.6 %) Tuky (14.9 %) Vláknina (11.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.