Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Ostriež s zelerovými plátkami a paprikovou salsou

Ostriež s zelerovými plátkami a paprikovou salsou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A9 - Celer

Postup prípravy:

1
Príprava zeleru: Zeler očistíme a nakrájame na tenké plátky.
2
Vložíme do misky s olejom, soľou, mletou paprikou a kurkumou.
3
Všetky ingrediencie v miske premiešame.
4
Potom zeler rozložíme na papier na pečenie a vložíme ho do rúry predhriatej na 180 °C.
5
Pečieme do chvíle, kedy plátky získajú zlatistú farbu.
6
Príprava salsy: Červené papriky umyjeme, vykrojíme z nich stred so semienkami a nakrájame ich na väčšie kusy.
7
Tie potom vložíme do zapekacej misy.
8
Pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme údenou paprikou.
9
Misu presunieme do rúry k zelerovým plátkom a necháme ju tam 25 minút.
10
Príprava ostrieža: Filet umyjeme, osolíme, okoreníme a vložíme do rúry za zelerom.
11
Rybu necháme piecť 15 minút.
12
Po uplynulej dobe vyberieme všetky ingrediencie z rúry.
13
Pečené červené papriky rozmixujeme do podoby krémovej salsy, ktorú okoreníme štipkou mletého chilli a podľa chuti dosolíme.
14
Ostrieža na tanieri obložíme plátkami pečeného zeleru, čerstvými farebnými paprikami.
15
Podávame s paprikovou salsou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

298
kcal

1246
kJ

Makroživiny

0815233038 32.07 g12.14 g11.84 g7.24 g B S T Vl
Bielkoviny:32.07 g
Sacharidy:12.14 g
Tuky:11.84 g
Vláknina:7.24 g

Glykémia

index
21
kcal

nálož
2.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.38
kcal

cholesterol
90
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (32.07 g) Sacharidy (12.14 g) Tuky (11.84 g) Vláknina (7.24 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (43.8 %) Sacharidy (16.6 %) Tuky (34.8 %) Vláknina (4.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.