Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Omeleta so špenátom a kozím syrom

Omeleta so špenátom a kozím syrom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko, A3 - Vejce, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Na rozpálenej panvici s olejom necháme za stáleho miešania zavädnúť špenát (3-4 minúty).
2
Po odstavení a vychladnutí zbavíme špenát prebytočnej vody a nahrubo nasekáme.
3
Nakrájame cibuľku, syr a spoločne so špenátom vložíme do misky.
4
V ďalšej miske rozšľaháme vajcia a bielky spoločne s korením.
5
Pri strednej teplote rozohrejeme na panvici olej, vlejeme rozšľahané vajcia a vareškou niekoľko sekúnd miešame.
6
Pomocou lopatky zhrnieme osmažené vajcia do stredu.
7
Nakláňaním panvice necháme doteraz tekutej časti skĺznuť ku kraju a dosmažiť.
8
Potom odložený špenát so syrom rozdelíme na omeletu a opekáme, kým spodná časť omelety nie je zlatohnedá.
9
Lopatkou preložíme asi tretinu omelety cez náplň a naklonením panvice zosunieme omeletu na tanier tak, aby šev zostal dole.
10
Podávame s paprikou a toastom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

583
kcal

2438
kJ

Makroživiny

01020304050 32.56 g41.57 g29.42 g10.64 g B S T Vl
Bielkoviny:32.56 g
Sacharidy:41.57 g
Tuky:29.42 g
Vláknina:10.64 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
9.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
4.71
kcal

cholesterol
211.67
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (32.56 g) Sacharidy (41.57 g) Tuky (29.42 g) Vláknina (10.64 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22.8 %) Sacharidy (29.2 %) Tuky (44.4 %) Vláknina (3.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.