Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Morčacie kúsky so sladkokyslou omáčkou

Morčacie kúsky so sladkokyslou omáčkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava marinády: Ukrojíme širší plátok ananásu a zbavíme ho šupky.
2
Ananás odšťavíme.
3
Použijeme ako základ sladkokyslej omáčky.
4
Do šťavy pridáme sójovú omáčku, nasekanú chilli papričku, olej a šťavu z limetky.
5
Príprava mäsa: Morčacie mäso umyjeme.
6
Nakrájame na kúsky.
7
Napichneme na grilovacie ihly alebo drevené špajle.
8
Naložíme do marinády.
9
Necháme odležať 2 hodiny.
10
Na panvici s olejom opečieme mäso aj s marinádou.
11
Príprava ryže: Ryžu uvaríme v jemne osolenej vode.
12
Akonáhle je mäso prepečené, napicháme na konce špajlí červená cherry paradajky.
13
Podávame s varenou ryžou a čerstvou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

589
kcal

2463
kJ

Makroživiny

01937567493 36.59 g77.24 g13.49 g5.95 g B S T Vl
Bielkoviny:36.59 g
Sacharidy:77.24 g
Tuky:13.49 g
Vláknina:5.95 g

Glykémia

index
32
kcal

nálož
24.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.11
kcal

cholesterol
60
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (36.59 g) Sacharidy (77.24 g) Tuky (13.49 g) Vláknina (5.95 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (25.1 %) Sacharidy (53 %) Tuky (19.9 %) Vláknina (2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.