Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Maki sushi s avokádom

Maki sushi s avokádom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany

Postup prípravy:

1
Dôkladne prepláchnutú ryžu nasypeme do hrnca, zalejeme cca 150 ml vody, priklopíme a privedieme do varu. Varíme sprudka 1-2 minúty, potom stlmíme na minimum a varíme ešte cca 10 minút.
2
Ocot zmiešame so soľou a cukrom a prehrejeme, kým sa všetko nerozpustí.
3
Ryžu zmiešame s octovou zmesou a necháme úplne vychladnúť.
4
Avokádo si nakrájame na prúžky, ktoré pokladáme na ryžu rozprestretú na nori riase.
5
Potom pomocou podložky všetko zrolujeme a krájame nožom namočeným v studenej vode.
6
Sushi konzumujeme s nakladaným zázvorom a namočené v sójovej omáčke.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

582
kcal

2437
kJ

Makroživiny

022446587109 10.47 g90.8 g17.73 g8.85 g B S T Vl
Bielkoviny:10.47 g
Sacharidy:90.8 g
Tuky:17.73 g
Vláknina:8.85 g

Glykémia

index
53
kcal

nálož
48.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.09
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (10.47 g) Sacharidy (90.8 g) Tuky (17.73 g) Vláknina (8.85 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (7.3 %) Sacharidy (63.2 %) Tuky (26.6 %) Vláknina (2.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.