Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Losos s ryžou a tekvicovou omáčkou

Losos s ryžou a tekvicovou omáčkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava omáčky: Tekvicu zbavíme šupky a nakrájame na malé kocky.
2
Na panvici s maslom ich krátko za stáleho miešania orestujeme.
3
Pridáme vývar, bobkový list a varíme domäkka.
4
Uvarenú zmes rozmixujeme do hladkého krému.
5
Príprava ryže: Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
6
Uvaríme v mierne osolenej vode.
7
Scedíme a premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
8
Príprava lososa: Rybu osolíme a okoreníme.
9
Vložíme na panvicu s rozpáleným olejom a opečieme.
10
Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

336
kcal

1405
kJ

Makroživiny

0612192531 26.17 g11.9 g19.31 g4.88 g B S T Vl
Bielkoviny:26.17 g
Sacharidy:11.9 g
Tuky:19.31 g
Vláknina:4.88 g

Glykémia

index
22
kcal

nálož
2.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.16
kcal

cholesterol
66
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (26.17 g) Sacharidy (11.9 g) Tuky (19.31 g) Vláknina (4.88 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (31.9 %) Sacharidy (14.5 %) Tuky (50.7 %) Vláknina (2.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.