Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kysnutá buchta s kandizovaným ovocím

Kysnutá buchta s kandizovaným ovocím

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A7 - Mléko, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Do misy nasypeme múku, soľ, práškový cukor a nastrúhanú kôru.
2
Z vlažného mlieka odoberieme tri lyžice a spolu s kvasnicami a lyžicou cukru pripravíme kvások.
3
Maslo rozpustíme a nalejeme do misy.
4
Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky, nalejeme k ostatným surovinám, pridáme vykysnutý kvások a zarobíme cesto. Pokiaľ je príliš riedke, pridáme trochu múky.
5
Hniteme vareškou tak dlho, až bude lesklé a prestane sa lepiť na misu.
6
Nakoniec pridáme hrozienka a kandizované ovocie a premiešame.
7
Na teplom mieste necháme asi pol hodiny až hodinu kysnúť.
8
Potom cesto premiestnime do formy na pečenie, ktorú vymažeme rozpusteným maslom.
9
Necháme ešte chvíľu kysnúť, vložíme do rúry a pri teplote 150 ° C pečieme približne 50 minút.
10
Po vychladnutí buchtu posypeme práškovým cukrom a servírujeme.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

553
kcal

2313
kJ

Makroživiny

01631476278 12.67 g64.81 g26.25 g3.3 g B S T Vl
Bielkoviny:12.67 g
Sacharidy:64.81 g
Tuky:26.25 g
Vláknina:3.3 g

Glykémia

index
44
kcal

nálož
28.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.37
kcal

cholesterol
205.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.67 g) Sacharidy (64.81 g) Tuky (26.25 g) Vláknina (3.3 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (9.3 %) Sacharidy (47.8 %) Tuky (41.7 %) Vláknina (1.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.