Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kurča s ryžou

Kurča s ryžou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Príprava mäsa: Kurča naporciujeme.
2
Osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.
3
V pekáči prikryjeme alobalom a vložíme do rozpálenej rúry s teplotou 200 °C.
4
Po 20 minútach podlejeme 4 dcl vody,
5
Po ďalších 20 minútach alobal zložíme.
6
V pravidelných päťminútových intervaloch polievame vzniknutú šťavou.
7
Príprava ryže: Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
8
Varíme v osolenej vode po dobu 10-12 minút.
9
Pokrm na tanieri ozdobíme zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

831
kcal

3477
kJ

Makroživiny

01735527087 39.38 g72.55 g41.79 g3.59 g B S T Vl
Bielkoviny:39.38 g
Sacharidy:72.55 g
Tuky:41.79 g
Vláknina:3.59 g

Glykémia

index
34
kcal

nálož
24.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.53
kcal

cholesterol
94
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (39.38 g) Sacharidy (72.55 g) Tuky (41.79 g) Vláknina (3.59 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (19.3 %) Sacharidy (35.6 %) Tuky (44.2 %) Vláknina (0.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.