Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Krevety s avokádom a paradajkovou salsou

Krevety s avokádom a paradajkovou salsou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši

Postup prípravy:

1
Príprava kreviet: Krevety uvaríme v osolenej vode (približne 1-2 minúty).
2
Potom ich scedíme a prudko schladíme kockami ľadu (lepšie tak udrží svoju charakteristickú ružovú farbu).
3
Olúpeme avokádo, vykôstkujeme ho a nakrájame na kocky.
4
Príprava salsy: Na panvici speníme nadrobno nasekanú cibuľku, cesnak a paradajku, a krátko podusíme.
5
Po zmäknutí všetkých ingrediencií pridáme korenie a soľ a zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.
6
Krevety podávame s paradajkovou salsou, avokádom a lístkami koriandra.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

298
kcal

1246
kJ

Makroživiny

0510152025 14.49 g11.04 g20.53 g5.42 g B S T Vl
Bielkoviny:14.49 g
Sacharidy:11.04 g
Tuky:20.53 g
Vláknina:5.42 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
2.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.87
kcal

cholesterol
84
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (14.49 g) Sacharidy (11.04 g) Tuky (20.53 g) Vláknina (5.42 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (20 %) Sacharidy (15.3 %) Tuky (61.1 %) Vláknina (3.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.