Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Karfiolová polievka

Karfiolová polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Karfiol umyjeme a nakrájame na kúsky.
2
Cuketu olúpeme a nakrájame na kocky.
3
Zeleninu varíme v osolenej vode 30 minút.
4
V poslednej tretine varenia pridáme hrášok.
5
Minútu pred koncom varenia ochutíme lahôdkovým droždím.
6
Po odstavení z platne necháme polievku odležať.
7
Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

68
kcal

285
kJ

Makroživiny

01.83.65.47.29 5.98 g7.75 g0.54 g4.24 g B S T Vl
Bielkoviny:5.98 g
Sacharidy:7.75 g
Tuky:0.54 g
Vláknina:4.24 g

Glykémia

index
26
kcal

nálož
2.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.08
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (5.98 g) Sacharidy (7.75 g) Tuky (0.54 g) Vláknina (4.24 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (35.4 %) Sacharidy (45.8 %) Tuky (6.8 %) Vláknina (12 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.