Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Grilované krevety s medom

Grilované krevety s medom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Krevety umyjeme studenou vodou a zbavíme panciera. V hornej časti tela sa pod kožou skrýva tmavé črievko, ktoré je lepšie odstrániť.
2
Následne ich premiešame v miske s medom, olejom, sójovou omáčkou, soľou, čiernym korením, šťavou z limetky a nasekaným strúčikom cesnaku.
3
V zatvorenej miske ich približne 1 hodinu marinujeme.
4
Potom rozpálime gril na 200 - 250 ° C a krevety grilujeme z každej strany po dobu cca 2-3 minút.
5
Podľa chuti osolíme a pokvapkáme olivovým olejom a limetkovou šťavou.
6
Servírujeme na umyté lístky rukoly.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

295
kcal

1234
kJ

Makroživiny

0816233139 32.91 g13.41 g11.5 g3.05 g B S T Vl
Bielkoviny:32.91 g
Sacharidy:13.41 g
Tuky:11.5 g
Vláknina:3.05 g

Glykémia

index
12
kcal

nálož
1.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.3
kcal

cholesterol
210
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (32.91 g) Sacharidy (13.41 g) Tuky (11.5 g) Vláknina (3.05 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (45.4 %) Sacharidy (18.5 %) Tuky (34.1 %) Vláknina (2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.