Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Cesnaková pizza

Cesnaková pizza

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava cesta: Rozmiešame rozdrobené droždie s trochou vlažnej vody a cukrom. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
2
V mise premiešame múku, soľ, kvások a olej.
3
Postupne prilievame asi 150 ml vlažnej vody a všetko zapracujeme do vláčneho cesta.
4
Vytvoríme bochník, poprášime múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 1,5 - 2 hodiny, aby zdvojnásobil objem.
5
Na doske s popraškom múky cesto vyvaľkáme na tenkú placku, pomocou valčeka ju prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvarujeme zvýšený okraj.
6
Príprava paradajkovej omáčky: Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji, pridáme roztlačené paradajky, cesnak, bylinky, pretlak a dochutíme soľou a korením.
7
Za stáleho miešania asi 30 minút zvoľna povaríme.
8
Potom paradajkovou omáčkou potrieme pripravené cesto a ihneď vložíme do rozpálenej rúry.
9
Po upečení pizzu dochutíme soľou, nakrájaným nakladaným cesnakom a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

154
kcal

643
kJ

Makroživiny

0511162227 3.63 g22.32 g5.18 g1.68 g B S T Vl
Bielkoviny:3.63 g
Sacharidy:22.32 g
Tuky:5.18 g
Vláknina:1.68 g

Glykémia

index
50
kcal

nálož
11.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.5
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (3.63 g) Sacharidy (22.32 g) Tuky (5.18 g) Vláknina (1.68 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (9.6 %) Sacharidy (58.9 %) Tuky (29.4 %) Vláknina (2.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.