Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

César šalát

César šalát

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A3 - Vejce, A7 - Mléko, A10 - Hořčice, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava šalátu: Listy šalátu natrháme na stredne veľké kúsky.
2
Príprava zálievky: Zmiešame žĺtok, horčicu, worcestrovú omáčku, olej a ančovičku.
3
Všetko rozmixujeme na jemnú kašu.
4
Príprava bagety: Bagetu nakrájame na malé kúsky.
5
Do panvice s olejom prelisujeme cesnak.
6
Mierne zahrejeme a chvíľu miešame.
7
Cesnak potom odstránime.
8
Na kocky nakrájanú bagetu na oleji za stáleho miešania opražíme.
9
Príprava mäsa: Mäso nakrájame na malé kúsky.
10
Osolíme a okoreníme.
11
Na panvici s olejom ich za priebežného miešania orestujeme.
12
Listy šalátu zalejeme teplou zálievkou.
13
Podávame s plátkami parmezánu, krutónmi a kuracím mäsom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

366
kcal

1533
kJ

Makroživiny

0612182430 25.33 g19.75 g19.99 g3.07 g B S T Vl
Bielkoviny:25.33 g
Sacharidy:19.75 g
Tuky:19.99 g
Vláknina:3.07 g

Glykémia

index
17
kcal

nálož
3.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.93
kcal

cholesterol
208.83
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (25.33 g) Sacharidy (19.75 g) Tuky (19.99 g) Vláknina (3.07 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (28.3 %) Sacharidy (22 %) Tuky (48 %) Vláknina (1.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.