Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Bravčový vývar so zeleninou

Bravčový vývar so zeleninou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Cibuľu rozkrojíme na polovicu, jednu ďalej nakrájame na kocky.
2
Mäso, paradajku, papriku a olúpané zemiaky nakrájame na kocky.
3
V hrnci s olejom nakrájanú cibuľu krátko orestujeme.
4
Pridáme mäso a za priebežného miešania restujeme, kým sa nezatiahnu bielkoviny.
5
Potom zalejeme vodou a pridáme paradajku, papriku, zemiaky, pol cibule, soľ a korenie.
6
Varíme pod pokrievkou približne 1 hodinu.
7
Polievku dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

109
kcal

458
kJ

Makroživiny

03681114 9.92 g11.8 g1.95 g2.49 g B S T Vl
Bielkoviny:9.92 g
Sacharidy:11.8 g
Tuky:1.95 g
Vláknina:2.49 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
3.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.06
kcal

cholesterol
26
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (9.92 g) Sacharidy (11.8 g) Tuky (1.95 g) Vláknina (2.49 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (36.6 %) Sacharidy (43.5 %) Tuky (15.5 %) Vláknina (4.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.