Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Bravčový steak

Bravčový steak

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Príprava zemiakov: Zemiaky očistíme a rozkrojíme napoly.
2
Potom ich osolíme, okoreníme a vložíme do panvice s menším množstvom oleja.
3
Polovky pečieme na nízkej teplote pod pokrievkou približne 30 minút.
4
Príprava mäsa: Mäso očistíme od prebytočného tuku.
5
Naklepeme, osolíme, okoreníme a dochutíme mletým rozmarínom.
6
Následne vložíme na rozpálenú panvicu s olejom.
7
Prudko orestujeme po 2 minútach z každej strany.
8
Pod pokrievkou pri zníženej teplote necháme 5 minút dôjsť.
9
Podávame s nakrájanou čerstvou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

475
kcal

1985
kJ

Makroživiny

01020293949 37.27 g40.5 g16.56 g7.19 g B S T Vl
Bielkoviny:37.27 g
Sacharidy:40.5 g
Tuky:16.56 g
Vláknina:7.19 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
11.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.3
kcal

cholesterol
97.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (37.27 g) Sacharidy (40.5 g) Tuky (16.56 g) Vláknina (7.19 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (31.9 %) Sacharidy (34.7 %) Tuky (30.5 %) Vláknina (2.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.