Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Bazalkové cestoviny

Bazalkové cestoviny

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Cestoviny nasypeme do hrnca s osolenou vodou.
2
Varíme ich 12 až 14 minút.
3
Na panvici s olejom opečieme väčšiu časť cherry paradajok.
4
Paradajky opekáme do chvíle, kedy ich šupka začne pozvoľna praskať a trošku sa „roztvoria“.
5
V tej chvíli ich podlejeme troškou vody a čiastočne ich roztlačíme vidličkou.
6
Pridáme prelisovaný cesnak, nasekané lístky bazalky a nadrobno nakrájanú chilli papričku.
7
Zmes osolíme, okoreníme a pár minút dusíme.
8
Potom na panvicu pridáme uvarené cestoviny, väčšiu časť prichystaného feta syra a premiešame.
9
Podávame posypané feta syrom, čerstvými cherry paradajkami a ozdobené lístkami bazalky.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

573
kcal

2397
kJ

Makroživiny

01428415569 21.8 g57.25 g25.34 g14.33 g B S T Vl
Bielkoviny:21.8 g
Sacharidy:57.25 g
Tuky:25.34 g
Vláknina:14.33 g

Glykémia

index
38
kcal

nálož
21.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.17
kcal

cholesterol
45
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (21.8 g) Sacharidy (57.25 g) Tuky (25.34 g) Vláknina (14.33 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.5 %) Sacharidy (40.8 %) Tuky (38.8 %) Vláknina (4.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.