Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Avokádová lahôdka s krevetami

Avokádová lahôdka s krevetami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a jednu polovicu olúpeme a nakrájame.
2
Krevety dáme variť do osolenej vody na cca 1-2 minúty.
3
Smotanu zmiešame s nasekaným kôprom, soľou, korením a citrónovou šťavou.
4
Túto zmes premiešame s nakrájaným avokádom a na panvici s olejom krátko (20 – 30 sekúnd) orestujeme.
5
Druhú polovicu avokáda naplníme smotanovou zmesou a ozdobíme varenými krevetami a čerstvým koriandrom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

513
kcal

2147
kJ

Makroživiny

01122324354 15.79 g5.97 g45.08 g10.19 g B S T Vl
Bielkoviny:15.79 g
Sacharidy:5.97 g
Tuky:45.08 g
Vláknina:10.19 g

Glykémia

index
21
kcal

nálož
1.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.92
kcal

cholesterol
89.4
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (15.79 g) Sacharidy (5.97 g) Tuky (45.08 g) Vláknina (10.19 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.8 %) Sacharidy (4.8 %) Tuky (78.5 %) Vláknina (3.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.