Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Viete prosím, ešte o nejakých potravinách, ktoré by ako fruktóza podporovali produkciu hormónu ghrelín?

Fruktóza je štandardne citovanou zložkou stravy, ktorá produkciu hormónu ghrelínu podporuje najviac. Existuje ale rozdiel medzi koncentrovanými zdrojmi fruktózy používanými ako sladidlo a fruktózou bežne prijímanou napr. z ovocia, kde hladina hormónu sa zvyšuje podstatne viac po požití sladidiel. Ďalej všeobecne platí, že najviac produkciu tohto hormónu potláčajú bielkoviny v strave. Tzn. ghrelín sa viac produkuje v žalúdku po konzumácii typicky nízkoproteínových potravín/chodov (= vysokosacharidoových a vysokotukových).

Témy:  Fruktóza   Produkcia hormónu ghrelín 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi