Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Rada by som sa spýtala ešte na vhodnosť erytritolu pre dospelých a deti? Dá sa jeho výroba na konzumný predaj považovať za priemyselnú? Viem, že sa vyskytuje ešte v prirodzenej podobe vo fermentovaných potravinách a tam by som sa mu nevyhýbala.
Erytritol sa vyrába prirodzenou fermentáciou glukózy, v tomto smere nie je možné hovoriť o vysoko technologicky sprocesovanej potravine. Nie sú známe žiadne vedľajšie účinky, jedná sa o bezpečnú potravinu. Riziko jej konzumácie ale stojí na rovnakých princípoch, ako u akýchkoľvek iných sladidiel - ich konzumáciou zosilňujete vnem sladkej chuti, čím sa zvyšuje potenciálne riziko závislosti na sladkom (u detí je podstatne väčšie ako dospelých). Všeobecne tu platia rovnice – čím menej sa v jedálničku objavujú sladidlá, tým lepšie.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.