Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Rada by som sa spýtala ešte na vhodnosť erytritolu pre dospelých a deti? Dá sa jeho výroba na konzumný predaj považovať za priemyselnú? Viem, že sa vyskytuje ešte v prirodzenej podobe vo fermentovaných potravinách a tam by som sa mu nevyhýbala.

Erytritol sa vyrába prirodzenou fermentáciou glukózy, v tomto smere nie je možné hovoriť o vysoko technologicky sprocesovanej potravine. Nie sú známe žiadne vedľajšie účinky, jedná sa o bezpečnú potravinu. Riziko jej konzumácie ale stojí na rovnakých princípoch, ako u akýchkoľvek iných sladidiel - ich konzumáciou zosilňujete vnem sladkej chuti, čím sa zvyšuje potenciálne riziko závislosti na sladkom (u detí je podstatne väčšie ako dospelých). Všeobecne tu platia rovnice – čím menej sa v jedálničku objavujú sladidlá, tým lepšie.

Témy:  Chudnutie   Erytritol 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi