Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
zaujímala by ma prosím spojitosť oxidácie/žlknutia omega 3 v nadväznosti s odporúčanou kombináciou tepelne upravených rýb?
Ďakujem

Pri žltnutí dochádza k oxidácii dvojitých väzieb u nenasýtených mastných kyselín vzdušným kyslíkom. Vznikajú látky, ktoré menia chuť, vôňu a celkovú kvalitu tuku. Pokiaľ ryby konzumujete čerstvé, nie je potrebné sa obávať následkov tohto procesu. Naopak pozor treba dávať na ich prepálenie, pretože omega-3 sú pomerne citlivé na vyššie teploty, pri ktorých vznikajú nebezpečné trans mastné kyseliny.

Témy:  Omega-3   Oxidácia 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi