Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
rada by som sa spýtala ako je to s Kimchi, voľne predávané Kimchi je pasterizované to znamená, že už tam živé kultúry nie sú? Je to potom stále zdraviu prospešná potravina? Počíta sa potom ako fermentovaný výrobok v jedálničku?
Ďakujem

Pri nákupe kvasenej zeleniny je potrebné sledovať, akou úpravou potravina prešla. Pre zaistenie požadovanej životnosti výrobcovia volia buď pasterizáciu prípadne niektoré konzervačné činidlá, je možné ale kúpiť aj nepasterizované produkty.
V prípade tepelného alebo chemického ošetrenia výrobku sa zastavuje aktivita fermentačných kultúr. Potravina je bez živých kultúr, ale stále fermentovaná, tzn. prešla kvasením a nesie jej kľúčové výhody - je ľahšie stráviteľná a obsahuje mastné kyseliny s krátkym reťazcom vrátane kyseliny mliečnej.

Témy:  Kimchi   Pasterizácia 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi