Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň pán magister,
rada by som sa opýtala, ako si predstaviť maximálnu dennú dávku 20g glutamínu v praxi. Píšete, že sa vyskytuje v mäse, mliečnych výrobkoch aj strukovinách. Preto by ma zaujímalo, ako si napr. pri týchto potravinách dávku predstaviť.
Ďakujem za odpoveď.
Nutričné zdroje uvádza obsah glutamínu v potravinách (na 100 g) napr. vo vajciach 0,6 g, hovädzom mäse 1,2 g, v mlieku 0,4 g, v kukurici 0,4 g, tofu 0,6 g. Priemerný zmiešaný jedálniček poskytne približne 3-6 g glutamínu denne, čo sa pre mnohé situácie ukazuje ako nedostačujúce.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.