Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
odporučili by ste pravidelnú konzumáciu 100% orechových masiel? Prípadne prečo?
Vopred ďakujem.

Za normálnych podmienok a súčasne v situácii absencie zbytočných aditív u týchto výrobkov mi príde kontraproduktívne sa im vyhýbať. Je dobré si uvedomiť, že maslá v takej podobe sú kvalitnou (= priemyselne nesprocesovanou) potravinou s veľmi zaujímavým nutričným profilom. Spoločne so strukovinovými nátierkami sú v podstate ideálne na použitie v kombinácii s pečivom, majú zaslúžený nárok byť neoddeliteľnou súčasťou jedálnička. Pristupujte k nim ale ako k potravine, o ktorej viete, že je citlivá na oxidáciu (masla obsahujú vysoký podiel tukov, ktoré nemajú príliš v láske kyslík a svetlo), náchylná k plesniam a v neposlednom rade aj zdrojom niektorých alergénov.

Témy:  Chudnutie   Orechové maslo 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi