Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
v obchodoch sa objavujú stále nové a nové druhy pečiva. Rád by som sa spýtal či je rozdiel medzi kváskovým pečivom, kvasovým pečivom alebo pečivom s kváskom. Tým myslím v technológii spracovania alebo sú to iba češtinárske obraty predajných reťazcov a jedná sa o jeden a ten istý postup fermentácie a pečenia?
Ďakujem.

Kvások a kvas sú synonymá, takže tu žiadny rozdiel nie je. Pokiaľ sa u pečiva stretnete s označením "pečivo s kváskom", je potrebné dôkladne preštudovať zloženie - môže sa jednať o rýdzo kváskové pečivo, ale aj pečivo, ktoré obsahuje len určitý podiel kvásku s prítomnosťou kvasníc (túto informáciu musí výrobca potraviny zo zákona uviesť na obale, prípadne ju u nebalených potravín dať zákazníkovi na požiadanie).

Témy:  Chudnutie   Kvaskové pečivo 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi