Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
v obchodoch sa objavujú stále nové a nové druhy pečiva. Rád by som sa spýtal či je rozdiel medzi kváskovým pečivom, kvasovým pečivom alebo pečivom s kváskom. Tým myslím v technológii spracovania alebo sú to iba češtinárske obraty predajných reťazcov a jedná sa o jeden a ten istý postup fermentácie a pečenia?
Ďakujem.
Kvások a kvas sú synonymá, takže tu žiadny rozdiel nie je. Pokiaľ sa u pečiva stretnete s označením "pečivo s kváskom", je potrebné dôkladne preštudovať zloženie - môže sa jednať o rýdzo kváskové pečivo, ale aj pečivo, ktoré obsahuje len určitý podiel kvásku s prítomnosťou kvasníc (túto informáciu musí výrobca potraviny zo zákona uviesť na obale, prípadne ju u nebalených potravín dať zákazníkovi na požiadanie).
Témy: Chudnutie Kvaskové pečivo
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.