Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
narazila som na diskusiu, z ktorej vyplynulo, že väčšina proteínov pre BCAA sa vyrába zo sóje. V lekcii píšete, že sója nie je veľmi bohatá na BCAA, ale zase je jej výhoda nízka cena. Žila som v domnení, že sa väčšina BCAA vyráza z mlieka, resp. srvátky. Ako to vidíte vy, ako človek, ktorý sa v doplnkoch stravy pohyboval/pohybuje.
Ďakujem veľmi

BCAA sa na komerčné účely syntetizujú, čo je pojem vzťahujúci sa k získavaniu AMK fermentačnou aktivitou niektorých mikroorganizmov na organických substrátoch, kde najčastejším je práve sója. Nie je to jediná možnosť, ako tieto AMK vyrábať, výrobcovia ale v prevažnej väčšine prípadov volia postupy, ktoré sú finančne najvýhodnejšie, čo je vcelku logické. Nezáleží tak na koncentrácii požadovaných zložiek v pôvodnej surovine, dôležitá je "výťažnosť".

Témy:  Sója   BCAA 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi